EXAMENE ŞI CERTIFICĂRI

CENTRU DE PREGĂTIRE PENTRU EXAMENELE CAMBRIDGE ENGLISH ÎN PARTENERIAT CU BRITISH COUNCIL!

Examenele Cambridge Young Learners reprezintă un mod excelent pentru copii de a-şi îmbunătăţi cunoştinţele de limbă engleză şi de a câştiga încredere în ei înşişi. Aceste teste abordează subiecte familiare pentru ei, axându-se pe abilităţile lor de a comunica eficient în limba engleză.

Menite să evalueze competențele de limba engleză ale copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, testele Cambridge English: Young Learners (YLE) sunt disponibile pe trei niveluri (Pre A1 Starters, A1 Movers și A2 Flyers), încurajând copiii să învețe monitorizându-le evoluția.

Pentru a înţelege mai bine ce înseamnă aceste examene, vă invităm să citiţi descrierile de mai jos:

Pre A1 Starters este primul din cele trei niveluri de testare Cambridge English: Young Learners (YLE) pentru copiii cu vârste între 7 și 12 ani.

Acest test îți va încuraja copilul să învețe limba engleză de la o vârstă fragedă și îi va forma o atitudine pozitivă față de testele de limbă străină.

Copiii care susțin acest test au vârsta cuprinsă între 7 și 8 ani și o pregătire de aproximativ 100 de ore de limba engleză.

În urma acestui examen, copiii vor putea:

 • să recunoască cuvinte de bază în limba engleză
 • să vorbească pe scurt despre ei
 • să scrie răspunsurile unor întrebări de bază

A1 Movers este al doilea din cele trei niveluri de testare Cambridge English: Young Learners (YLE) pentru copiii cu vârste între 7 și 12 ani.

Acest test îți va încuraja copilul să comunice în limba engleză în situații reale și îi va crea o atitudine pozitivă față de testele de limbă străină.

Copiii care susțin acest test au vârsta cuprinsă între 8 și 11 ani și o pregătire de aproximativ 175 de ore de limba engleză.

În urma acestui examen, copiii vor putea:

 • înţelege noţiuni şi informaţii de bază
 • înţelege instrucţiuni elementare
 • lua parte la conversaţii pe un subiect predefinit
 • să completeze formulare simple sau să scrie notiţe care să includă date, ore, locuri

A2 Flyers este cel mai dificil nivel din cele trei niveluri de testare Cambridge English: Young Learners (YLE) pentru copiii cu vârste între 7 și 12 ani.

Acest test reflectă capacitatea copilului tău de a înțelege limba engleză simplă în situații cotidiene și de a comunica într-o engleză elementară.

Copiii care susțin acest test au vârsta cuprinsă între 9 și 12 ani și au studiat limba engleză ca limbă secundară pentru doi sau trei ani la școală (aproximativ 250 de ore de limba engleză).

În urma acestui examen, copiii vor putea:

 • înţelege şi folosi fraze şi expresii de bază
 • înţelege engleza scrisă elementară
 • lua parte la conversaţii cu vorbitori nativi de limbă engleză
 • să spună o scurtă poveste în limba engleză

Următoarea etapă în ceea ce priveşte examenele, este trecerea la examenele generale Cambridge. Acestea au şi varianta for Schools care este adaptată intereselor şi experienţelor de viaţă ale şcolarilor.

Aceste teste pot ajuta elevii să îţi echivaleze examenele de la şcoală, sau chiar să studieze în străinătate. De asemenea, pot ajuta şi adulţii care au nevoie de un certificat prin care să demonstreze nivelul de engleză pe care îl deţin. Aceste examene pleacă de la nivelul A2, ajungând până la nivelul B2.

A2 Key, cunoscut și sub denumirea Key English Test (KET), este primul nivel de examen de engleză generală din suita Cambridge English. Acest certificat demonstrează că ai cunoștințele de bază pentru a putea comunica în limba engleză în situații cotidiene.

A2 Key for Schools (KETfS) este același nivel cu Cambridge English: Key și are aceeași recunoaștere internațională. Singura diferență constă în conținutul care este special conceput pentru interesele și experiența școlarilor.

Acest examen poate echivala proba de competență lingvistică pentru admiterea în învățământul liceal de stat și profesional cu program bilingv și intensiv dacă este promovat cu unul din următoarele calificative: Pass with Distinction, Pass with Merit sau Pass.

B1 Preliminary este cunoscut și sub denumirea Preliminary English Test (PET) și Preliminary English Test for Schools (PETfS). Examenul demonstrează că poți comunica în limba engleză în situații practice, de zi cu zi. Examenul îți va oferi o bună bază dacă dorești să studiezi pentru o calificare profesională.

Acest examen poate echivala atât proba de competență lingvistică pentru admiterea în învățământul liceal de stat și profesional cu program bilingv și intensiv, cât și proba de competență lingvistică din cadrul examenului de Bacalaureat dacă este promovat cu unul din următoarele calificative: Pass with Distinction, Pass with Merit sau Pass.

Acest examen de engleză generală dovedeşte că îţi poţi exprima opinia şi poţi aduce argumente într-o discuţie, că poţi scrie texte clare în limba engleză, că poţi citi o poveste, dar şi faptul că nivelul tău de engleză este suficient de bun pentru a munci şi a studia într-un mediu în care se vorbeşte această limbă.

Acest examen poate echivala proba de competenţă lingvistică pentru admiterea în învăţământul liceal de stat şi profesional cu program bilingv şi intensiv, dar şi proba de competenţă lingvistică din cadrul examenului de Bacalaureat.

C1 Advanced este cunoscut și sub denumirea Cambridge Advanced Certificate in English (CAE). Acest examen poate echivala atât proba de competenţă lingvistică pentru admiterea în învățământul liceal de stat și profesional cu program bilingv și intensiv, cât și proba de competenţă lingvistică din cadrul examenului de Bacalaureat dacă este promovat cu un punctaj cuprins între 180-210.  Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesaţi website-ul British Council.

C2 Proficiency este cunoscut și sub denumirea Cambridge Certificate of Proficiency in English (CPE). Acest examen poate echivala atât proba de competență lingvistică pentru admiterea în învățământul liceal de stat și profesional cu program bilingv și intensiv, cât și proba de competență lingvistică din cadrul examenului de Bacalaureat dacă este promovat cu un punctaj cuprins între 200-230.  Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesaţi website-ul British Council.

Pentru cei care vor să lucreze, să studieze sau pur şi simplu să se mute într-o ţară anglofonă, există IELTS – International English Language Testing System.

Instituţiile de învăţământ, angajatorii, dar şi agenţiile de emigrare deseori cer dovada unui certificat care să ateste nivelul tău de engleză. IELTS este un examen facut pentru a testa abilitaţile de limba engleză a celor care vor să ajungă într-o ţară unde limba engleză este folosită ca limbă de comunicare.

Aptis testează gramatica, vocabularul şi competențele de limbă engleză (vorbire, scriere, citire şi ascultare).

Acest test este folosit de organizaţii pentru a evalua competenţele de limba engleză ale angajaţilor într-un mod simplu şi eficient. Testul începe cu întrebări generale şi avansează la întrebari care presupun răspunsuri mai elaborate.

Aşadar, evaluează toate nivelurile de limbă engleză (de la A1 până la C).

VINO LA CELE MAI MODERNE CURSURI DE LIMBI STRĂINE!

GDS Learning Center încurajează şi susţine dezvoltarea spontaneităţii, a independenţei gândirii, susţine motivaţia creativă şi exprimarea liberă, modernă si elevată.